Jurulatih Sabah, Kim Swee menyalahkan kekurangan kecergasan dan kesilapan atas kekalahan kepada Macarthur.Jurulatih utama SABAH, Datuk Ong Kim Swee, menyatakan bahawa kekurangan kecergasan pemainnya merupakan salah satu sebab kekalahan 3-0 kepada kelab Australia, Macarthur FC, dalam separuh akhir Zon ASEAN di Stadium Sukan Campbelltown di Sydney hari ini.

Beliau berkata pemainnya juga membuat kesilapan yang menyebabkan Macarthur FC menjaringkan gol.

“Kami cuba untuk bangkit tetapi tidak mudah. Kami kehilangan kepekatan… Macarthur mempunyai kualiti yang lebih baik,” katanya dalam sidang media selepas perlawanan di Sydney hari ini.

Rakaman sidang media itu diperolehi oleh Bernama di sini hari ini.

Kim Swee berkata walaupun keluar, pertandingan itu sangat berguna dalam meningkatkan prestasi Sabah, terutamanya dengan Liga Super akan bermula tidak lama lagi.

“Perlawanan ini berguna sebagai pengalaman untuk meningkatkan keyakinan pemain dan pasukan (supaya) kita boleh melangkah ke hadapan,” katanya.

Sabah mara ke separuh akhir Zon ASEAN selepas menjadi juara Kumpulan H dengan 12 mata manakala Macarthur juara Kumpulan F dengan 18 mata. – BernamaSource link

Leave a Reply