JDT umum Solari, enam pemain meninggalkan kelab


JOHOR BAHRU: Pasukan Johor Darul Ta’zim FC (JDT) telah mengumumkan bahawa Ketua Jurulatih mereka, Esteban Solari dan enam pemain akan meninggalkan kelab tersebut.

JDT, melalui satu kiriman di laman Facebook Johor Southern Tigers hari ini, memaklumkan bahawa antara kakitangan jurulatih yang akan meninggalkan kelab adalah Ketua Jurulatih Esteban Solari, Rodrigo Barrios, Antonio Mateos, Antonio Gavilan, dan Dr. Leandro Pinero.

Selain itu, enam pemain yang akan meninggalkan pasukan Southern Tigers selepas berkhidmat untuk tempoh yang lebih panjang adalah Mohd Aidil Zafuan Abdul Radzak, S. Kunanlan, Ahmad Hazwan Bakri, Adam Nor Azlin, Leandro Sebastian Velazquez, dan Diogo Luis Santo.

“JDT ingin mengucapkan terima kasih dan mendoakan yang terbaik kepada kakitangan jurulatih, pemain, dan staf yang akan meninggalkan kelab ini.

“Southern Tigers sedang menjalani transformasi yang melibatkan pengurangan perbelanjaan sebanyak 30 hingga 40 peratus disebabkan oleh keperluan penyusunan semula kewangan untuk memastikan kelestarian jangka panjang kelab ini.

“Kelab telah menghabiskan jumlah yang besar untuk projek bola sepak selama enam hingga tujuh tahun kebelakangan ini,” kata kiriman tersebut.

Menurut kiriman tersebut, lima pemain juga akan dipinjamkan iaitu Oscar Arribas, Syafiq Ahmad, Muhammad Safawi Rasid, Muhammad Akhyar Abdul Rashid, dan Muhammad Haziq Nadzli.

JDT telah membuat sejarah dalam bola sepak Malaysia dengan menjadi kelab bola sepak yang memenangi gelaran Liga Super selama sepuluh musim berturut-turut selepas pertama kali memenanginya pada tahun 2014.–BernamaSource link

Leave a Reply