iPad Air 12.9-inci Akan Menggunakan Skrin LCD Selepas SemuaMinggu lepas, Ross Young, CEO Display Supply Chain Consultants, mengatakan dalam satu pos berbayar di X, sebelum ini Twitter, bahawa iPad Air 12.9-inci akan menggunakan paparan mini-LED. Ini kononnya baki dari model iPad Pro yang lebih besar, kerana beberapa daripadanya akan menggunakan teknologi paparan OLED. Baru-baru ini, Young menarik balik tuntutannya, menyatakan bahawa iPad Air yang lebih besar akan menggunakan skrin LCD pada akhirnya.

MacRumors mengutip pos berbayar baru yang mengatakan bahawa iPad Air mini-LED tidak akan berlaku “kerana kos tinggi panel”. Akibatnya, pilihan antara dua saiz sekarang hanya bergantung kepada itu, dan pilihan peribadi anda untuk mana-mana.

Di satu pihak, paparan mini-LED sebelum ini disebut-sebut sebagai baki, jadi memilih untuk tidak menggunakannya kelihatan ganjil. Walaupun Apple mungkin telah memutuskan bahawa peningkatan paparan juga akan bermakna peningkatan harga, yang mungkin tidak disukai syarikat tersebut. Di sisi lain, ia menjaga garis yang sudah kabur antara iPad Air dan iPad Pro daripada lebih diperkaburkan.

Jadi bagaimana pula dengan semua skrin mini-LED 12.9-inci yang tidak digunakan itu? Mengenai perkara ini, Young mengatakan bahawa mungkin ada model iPad lain yang menggunakan skrin mini-LED 1.29-inci yang dijadualkan untuk keluar pada Q4 tahun ini. Ia agak terlalu jauh berbanding dengan acara Let Loose yang akan datang pada 7 Mei.

(Sumber: Ross Young / X melalui MacRumors)Source link

Leave a Reply