Infinix telah memperkenalkan telefon pintar Smart 8 untuk pasaran Malaysia semasa hujung minggu. Ia adalah peranti peringkat masuk dan merupakan telefon pintar yang paling terjangkau oleh jenama itu sejauh ini, menjadikannya sesuai untuk pengguna baru dan pelajar.

Smart 8 Infinix baru menampilkan skrin LCD 6.6-inci dengan resolusi 720 x 1612 px, kadar segar 90Hz, dan kecerahan puncak 500nits. Juga terdapat pemindai cap jari di sisi, speaker kuat, jack headphone 3.5mm, dan port USB-C untuk pengecasan dan pemindahan data.

Telefon ini dikuasakan oleh cip Unisoc T606, bersama dengan 3GB RAM (dengan sehingga 3GB tambahan melalui penambahan memori maya) dan 64GB penyimpanan dalaman, yang boleh diperluaskan hingga 2TB melalui microSD. Selain itu, ia dilengkapi dengan Android 13 melalui platform XOS13 jenama itu, dan bateri 5,000mAh dengan pengecasan 10W. Malangnya, sambungan selular terhad sehingga 4G dan tiada sokongan NFC.

Dari segi imej, walaupun mempunyai susunan kamera seperti iPhone Pro di bahagian belakangnya, Smart 8 hanya menampilkan sepasang kamera. Ini terdiri daripada kamera utama 13MP, lens bantu 0.08MP, dan lampu kilat LED. Di hadapan, terletak di dalam puncak mata pada paparan telefon (yang mempunyai fungsi Cincin Ajaib seperti Pulau Dinamik, by the way) adalah kamera selfie 13MP.

Smart 8 berharga hanya RM299, dan akan tersedia untuk pembelian di Malaysia esok pada 28 Mei 2024 melalui kedai rasmi Infinix di Shopee, Lazada, dan TikTok, serta pengedar berlesen di seluruh negara. Dari segi pilihan warna, telefon baru ini akan tersedia dalam Timber Black, Galaxy White, Crystal Green, dan Shiny Gold.

(Sumber: siaran media Infinix Malaysia)Source link

Leave a Reply