Infinix Smart 8 Pro Baru Diumumkan Akan Tiba ke Malaysia pada 31 Januari 2024Infinix baru-baru ini telah melancarkan Smart 8 Pro di India. Ia adalah telefon pintar peringkat permulaan yang dilengkapi dengan cip MediaTek dan susunan kamera berganda di bahagian belakang, di antara ciri-ciri lain. Cawangan tempatan jenama tersebut telah mengesahkan bahawa model ini akan tiba di Malaysia pada akhir bulan ini.

Berdasarkan pelancaran di India, Infinix Smart 8 Pro baru ini mempunyai paparan LCD 6.6-inci dengan resolusi 720 x 1620 px dan kadar segar 90Hz. Juga turut disertakan adalah sensor cap jari dipasang di sisi, slot microSD, speaker kuat, jack headphone 3.5mm, dan port USB-C.

Kuasa telefon ini disokong oleh cip MediaTek Helio G36, bersamaan dengan sehingga 8GB RAM LPDDR4x dan sehingga 256GB penyimpanan dalaman. Selain itu, ia dilengkapi dengan bateri 5,000mAh dengan sokongan cas 10W, Android 13 melalui antara muka XOS 13 Infinix, serta sambungan Wi-Fi dual-band dan Bluetooth 5.0.

Di bahagian belakang Smart 8 Pro terdapat susunan kamera berganda, yang diketuai oleh sensor primer 50MP dan “lensa AI”. Sementara itu, di dalam cuti lubangkunci pada paparannya terdapat kamera selfie 8MP.

Infinix Smart 8 Pro baru ini akan tersedia dalam empat pilihan warna: Galaxy White, Rainbow Blue, Shiny Gold, dan Timber Black. Walaupun harga masih belum diumumkan, syarikat menjanjikan bahawa telefon ini akan ditawarkan dalam julat harga yang berpatutan apabila dilancarkan. Smart 8 Pro dijangkakan akan dilancarkan di Malaysia pada 31 Januari 2024.

(Sumber: Siaran media Infinix Malaysia / Facebook | Gizchina)

Ikuti kami di Instagram, Facebook, Twitter, atau Telegram untuk mendapatkan lebih kemas kini dan berita terkini.Source link

Leave a Reply