Infinix Smart 8 Dapat Sijil SIRIM; Pelancaran Tempatan Kemungkinan SegeraInfinix mungkin akan segera memperkenalkan lagi satu telefon pintar kepada pasaran Malaysia dengan Smart 8. Telefon itu dilancarkan pada hujung tahun lalu dan merupakan versi vanilla Smart 8 Pro, menawarkan ciri “Magic Ring” yang serupa dengan Dynamic Island milik Apple.

Smart 8 menerima pensijilan SIRIM pada 22 April 2024 dengan nombor model X6525. Walaupun syarikat itu belum mengumumkan ketibaan tempatan peranti tersebut, senarai terbaru itu memberi petunjuk bahawa pelancaran kemungkinan akan berlaku di sini tidak lama lagi.

Mengenai spesifikasinya, telefon ini dilengkapi dengan paparan LCD 720p 6.6-inci dengan kadar segar 90Hz dan kecerahan puncak 500 nits. Di bawah hood, telefon kelas permulaan ini berjalan dengan cip Unisoc T606 dipasangkan dengan sehingga 4GB RAM dan 128GB storan yang boleh diperluas, walaupun kita masih tidak tahu konfigurasi yang akan ditawarkan di Malaysia. Untuk penyambungan, ia menyokong Wi-Fi 5 dan Bluetooth 5.0.

Dari segi fotografi, telefon ini mempunyai kamera utama 13MP di bahagian belakang bersama sensor kedalaman, serta pemotret selfie 8MP yang tertanam di puncak lobang dial depan. Memasokkan daya kepada peranti bajet ini adalah bateri 5,000mAh dengan sokongan cas 10W. Untuk rujukan, harga di India adalah INR7,199 (~RM412), tetapi mengambil kira bahawa versi Pro sudah dijual pada harga RM399, kita boleh mengharapkan harga yang lebih rendah di sini.Source link

Leave a Reply