Hyderabad menang lawan Mumbai selepas mencatat rekod jumlah tertinggi dalam sejarah IPL pada hari yang memecahkan rekod


HYDERABAD: Sunrisers Hyderabad mencatatkan 277-3 untuk kira-kira jumlah tertinggi dalam sejarah Liga Premier India dan berjaya mengalahkan Mumbai Indians dengan selisih 31 pukulan dalam festival serangan enam pada hari Rabu.

Pemain Australia, Travis Head membuat 62 daripada 24 pukulan untuk memimpin serangan selepas Hyderabad beraksi pertama dan melepasi rekod terbaik IPL sebelum ini iaitu 263-5 oleh Royal Challengers Bengaluru pada tahun 2013.

Mumbai memberi respons yang kuat dalam perlawanan yang menyaksikan 38 pukulan enam untuk rekod IPL lain, melampaui 33 pukulan ke dinding yang dilakukan tiga kali dalam musim sebelumnya.

Tilak Varma yang bermain kiri menonjol dengan 64 pukulan dalam 34 pukulan bagi Mumbai tetapi usahanya tidak mencukupi pada padang yang mesra pemukul veteran Rohit Sharma dalam perlawanan ke-200 IPLnya.

Rohit melemparkan 26 pukulan daripada 12 pukulan dan pembuka lain, Ishan Kishan membuat 34 untuk memberi Mumbai permulaan yang cepat tetapi perlawanan kehilangan momentum selepas 10 pukulan disebabkan kadar permintaan yang semakin tinggi.

Tim David membantai 42 tidak terkalahkan dalam serangan lewat tetapi usaha melampaui batasan ketika Mumbai berakhir pada 246-5 — jumlah tertinggi mereka dalam IPL.

Rekod dipenuhi apabila perlawanan juga melibatkan jumlah lari tertinggi sebanyak 523 lari dalam 17 tahun IPL.

Ketua Hyderabad, Pat Cummins, adalah yang terbaik dalam kalangan pemukul dengan 2-35 dalam empat pukulan lajunya, membawa pasukannya kepada kemenangan pertama musim ini.

Sebelum ini, Head bermain kiri, dilepaskan pada lima oleh David, mencapai lima puluh dalam 18 pukulan dan selepas kepulangannya, Abhishek Sharma mencapai lima puluhnya hanya dalam 16.

Pasukan mencapai 100 hanya dalam tujuh pukulan dan Hyderabad mencatatkan jumlah tertinggi dalam sejarah turnamen dalam 10 pukulan pertama, iaitu 148-2.

Abhishek jatuh untuk 63 dalam 23 pukulan tetapi tiada ampun bagi pemain pembalas yang terpaksa menanggung pukulan yang menyakitkan.

Hujan hadiah dalam pukulan Hyderabad dengan 18 pukulan enam dan 19 pukulan empat sebagai pasangan Afrika Selatan, Heinrich Klaasen (80 tidak terkalahkan dalam 34 pukulan) dan Aiden Markram, yang membuat 42, mencatatkan pasangan tidak terkalahkan sebanyak 116.

Istilah-impor Afrika Selatan Mumbai, Kwena Maphaka, mengalami pemulungan apabila si pemuda kiri berusia 17 tahun itu dimakan habis dengan 66 pukulan dalam empat pukulan lajunya.

Mumbai, yang memenangi lima kali, mengalami perubahan ketua selepas Pandya mengambil alih daripada Rohit yang berpengalaman, dan Hyderabad mula musim ini dengan masing-masing satu kekalahan. -AFPSource link

Leave a Reply