Seperti yang dijanjikan awal bulan ini, tablet terbaru Huawei, MatePad Pro 13.2 inci, kini secara rasmi tersedia di Malaysia. Tablet ini terdiri daripada dua konfigurasi, setiap satu ditawarkan dengan konfigurasi memori yang berbeza dan pelbagai warna.

Untuk mengingatkan, semua versi Huawei MatePad Pro 13.2 inci mempunyai skrin OLED 13.2 inci, yang menawarkan resolusi 2.8K dan kadar segar tinggi 144Hz. Ia juga dilengkapi dengan enam pembicara yang ditune Huwei Sound, empat mikrofon, HarmonyOS 4, Wi-Fi dual-band dan penyambungan Bluetooth 5.2 BLE, serta pemalar USB-C 3.1 Gen1 untuk pengecasan dan pemindahan data.

Huawei matepad pro 13.2 1

Di bawah kapnya adalah cip Kirin 9000s berinti octa, manakala baterinya mempunyai kapasiti 10,100mAh, dengan sokongan cas pantas 88W. Seperti yang dinyatakan sebelum ini, tablet ini ditawarkan dalam dua konfigurasi memori, satu dengan RAM 12GB dan storan 256GB manakala yang lain adalah 12GB dan 512GB. Juga patut disebut bahawa setiap pilihan dikunci kepada warna tertentu; yang pertama dalam Hitam Emas, manakala yang kedua adalah Hijau.

Huawei matepad pro 13.2 1

Dari segi imej, terdapat susunan kamera dua di bahagian belakang MatePad Pro 13.2 inci yang terdiri daripada kamera utama 13MP dan ultra-lebar 8MP. Sementara itu, di bahagian depan terdapat kamera selfie 16MP dengan keupayaan dToF.

Huawei MatePad 13.2-inch officially in Malaysia
Imej: Huawei

Seperti yang diumumkan sebelum ini, MatePad Pro 13.2 inci berharga RM4,599 untuk konfigurasi 12GB + 256GB, dan RM4,999 untuk 12GB + 512GB. Tablet baru ini kini boleh didapati di semua Kedai Pengalaman Huawei di seluruh negara, laman web rasmi jenama ini, serta kedai dalam talian di Shopee dan Lazada. Selain itu, Huawei menawarkan hadiah percuma termasuk papan kekunci magnetik pintar, M-Pencil yang serasi, FreeBuds Pro 2 dan banyak lagi bersama peranti tersebut, tertakluk kepada ketersediaan stok.

Dan jika anda terlepas pandang, kami telah berkongsi pandangan awal kami mengenai tablet baru Huawei MatePad Pro 13.2 inci sebelum ini. Anda boleh membaca lebih lanjut mengenainya dengan mengklik pautan ini.

(Sumber: Siaran akhbar Huawei Malaysia)

Ikuti kami di Instagram, Facebook, Twitter atau Telegram untuk lebih kemas kini dan berita terkini. 

Source link

Leave a Reply