Honda Mengumumkan Model Terbaru City Hatchback Dengan Pilihan Enjin Petrol Untuk Varian RS


Honda Malaysia telah secara rasmi melancarkan model New City Hatchback, memperkenalkan pilihan petrol untuk varian RS, melengkapkan penawaran hibrid dan petrol yang sporty untuk model hatchback yang popular ini. Dengan penambahan ini, New City Hatchback kini menawarkan keseluruhan lima varian.

Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif Honda Malaysia, Hironobu Yoshimura telah menyatakan kegembiraan tentang pelancaran ini, berkata, “Pada suku pertama tahun 2024, kami telah mencapai jualan melebihi 21,500 unit, menandakan peningkatan sebanyak 23% berbanding tempoh yang sama pada tahun 2023. Kejayaan positif ini memberi nada baik bagi tahun Honda. Hari ini, kami sangat teruja untuk memperkenalkan New City Hatchback. Dengan lebih daripada 28,700 unit City Hatchback di jalan-jalan Malaysia sejak 2021, kami yakin model yang diperbaharui ini akan melebihi jangkaan pelanggan. Kami terutamanya gembira untuk menawarkan kepada pelanggan varian RS dengan kuasa petrol.”

New City Hatchback menampilkan peningkatan dan penambahbaikan pada bahagian luarannya, menampilkan penampilan yang lebih bersemangat dan sporty dengan Gril Depan Madu rekaan baru, Lampu Kabut Hadapan LED, dan Pulasan Bumper Belakang yang lebih rendah. Selain itu, Rim Alokon 16-inci Berlina Hitam dan Pulasan Sisi yang bergaya lebih menonjolkan daya tarikan sporty pada kedua-dua varian RS.

Kedua-dua varian Petrol RS dan e:HEV RS New City Hatchback kini mempunyai panjang 4,369mm, menampilkan reka bentuk luar yang diperbaharui, manakala varian S, E, dan V adalah 4,350mm panjangnya.

Seperti komitmen Honda kepada kecekapan bahan api dan prestasi, New City Hatchback hibrid dikuasakan oleh kuasa enjin 1.5L e:HEV, memberikan 109PS dan 253Nm tork. Sementara itu, varian petrol dilengkapi dengan enjin 1.5L DOHC i-VTEC menghasilkan output maksimum 121PS dan tork 145Nm. Paddle Shift standard dalam semua varian Petrol, menawarkan pemanduan yang menyeronokkan dan melibatkan.

Interior New City Hatchback juga menerima peningkatan bergaya, dengan varian RS menampilkan panel dasbor berwarna merah yang mencolok dan tempat duduk Kulit Combi yang sporty dengan jahitan merah yang menarik. Kedua-dua varian Petrol RS dan e:HEV RS hadir dengan Display Audio 8″ dengan Pemacu Apple CarPlay™ dan Android Tanpa Wayar, bersama-sama dengan Kluster Meter TFT 7″.

Ciri keselamatan termasuk Honda SENSING sebagai standard di semua varian, kini termasuk Notifikasi Pergi Kereta Utama (LCDN). Ciri keselamatan lain termasuk enam beg udara, Kunci Auto Berjalan Jauh, Kamera Mundur Multi-Sudut dengan Resolusi Tinggi, dan Honda LaneWatch untuk titik buta dalam varian V dan RS. Selain itu, varian RS dilengkapi dengan integrasi aplikasi telefon pintar bernama Honda CONNECT untuk Keselamatan, Keselamatan, dan Keselesaan.Source link

Leave a Reply