Harga Realme C51 Dipotong; Kini Dijual Pada Harga RM499


Realme C51 adalah salah satu telefon pintar peringkat masuk terbaru jenama itu dan sekarang, kurang dari tiga bulan selepas pelancarannya di sini, telefon tersebut sudah menjadi lebih murah. Pada asalnya berharga RM549, syarikat telah mengumumkan bahawa C51 akan mendapat potongan harga RM50 menjadi hanya RM499, yang lebih signifikan daripada harga promosi pelancarannya RM529.

Sebagai pengingat, peranti yang mampu milik ini mempunyai paparan LCD 720p 6.7-inci dengan kadar segar 90Hz dan kecerahan puncak 560 nits. Selain itu, ia mempunyai ciri Mini Capsule jenama itu, iaitu pendekatan mereka sendiri terhadap Dynamic Island yang mempunyai animasi berwarna-warni untuk pemberitahuan dan penunjuk cas.

realme c51
Gambar: realme

Di dalam chassis, C51 berfungsi pada cip Unisoc Tiger T612 yang dipadankan dengan 4GB RAM dan 128GB storan dalaman, serta slot kad microSD untuk sehingga 2TB peningkatan storan. Untuk sambungan, ia menyokong 4G, Bluetooth 5.0, dan Wi-Fi 5; tambahan pula, ia dilengkapi dengan lubang headphone 3.5mm.

Anda boleh menemui C51 dengan potongan harga baru di laman Shopee dan Lazada jenama tersebut. Ia datang dalam dua pilihan warna tetapi hanya satu konfigurasi.


Ikuti kami di Instagram, Facebook, Twitter atau Telegram untuk lebih kemas kini dan berita terkini.


Source link

Leave a Reply