Harga MyCity Pass Rapid KL Satu Hari Turun Kepada RM6 Mulai 8 MacRapid KL telah mengumumkan bahawa akan ada penyesuaian harga sedikit untuk pas MyCity, yang akan berkuat kuasa esok, 8 Mac 2024. Khususnya, pas MyCity satu hari akan berharga RM6 mulai sekarang, berbeza dengan harga semasa RM5.

Seperti yang diterangkan oleh syarikat, sebahagian daripada sebab kenaikan harga bagi pas MyCity satu hari adalah pengembangan rangkaian rel di Lembah Klang, pembukaan Laluan Putrajaya tahun lalu, dan pembukaan Laluan LRT Shah Alam awal tahun depan. Walaubagaimanapun, harga pas tiga hari tetap tidak berubah, iaitu RM15.

Turut disebut sebagai sebahagian daripada pengumuman adalah Rapid KL menghidupkan semula pas MyCity untuk bukan warganegara Malaysia. Ini juga datang dalam pilihan satu hari dan tiga hari, dengan harga mereka masing-masing adalah RM10 dan RM25. Pas ini boleh dibeli di kaunter perkhidmatan pelanggan di hentian LRT, MRT, Monorel, dan BRT, serta pusat bas tertentu, atau secara dalam talian melalui aplikasi MyRapid PULSE bermula 11 Mac.

Seperti yang mungkin anda perhatikan, adalah penting untuk diingati bahawa pas MyCity ini kini terpakai kepada perkhidmatan rel dan bas di Lembah Klang yang dioperasikan oleh Rapid KL. Ini awalnya diperkenalkan sebagai sebahagian daripada promosi tempoh terhad tahun lalu, yang mendapat sambutan yang baik sehingga mendapat sambutan tak terhingga. Jadi satu penjelasan lain untuk kenaikan harga mungkin adalah menjadikan ini sebagai faedah kekal.

Ikuti kami di Instagram, Facebook, Twitter atau Telegram untuk lebih kemas kini dan berita terkini.Source link

Leave a Reply