Harga disesuaikan untuk Smart #1 Pro dan Premium; kini bermula dari RM169,000Sekarang, smart Malaysia telah mengumumkan struktur harga baru untuk model EV smart #1 Pro dan Premium, menyusul penyesuaian harga global oleh jenama bulan lalu. Oleh itu, kedua-dua kenderaan ini kini ditawarkan pada harga yang lebih rendah daripada sebelumnya, dengan tujuan untuk menarik pembeli berpotensi di negara ini.

Bagi model Pro, harga untuk varian smart #1 ini telah diturunkan kepada RM169,000, iaitu RM20,000 kurang daripada harga pelancaran asalnya. Manakala pilihan Premium kini berada pada RM209,000, iaitu RM10,000 kurang. Tiada pengurangan harga bagi varian Brabus RM249,000, bagaimanapun.

Walaupun kos dikurangkan, spesifikasi untuk model Pro dan Premium tetap sama. Secara ringkas, kedua-dua model ini mempunyai tetapan motor elektrik tunggal yang memberikan output maksimum 272hp dan 343Nm, menjanjikan kelajuan maksimum 180km/j. Pro dikatakan menawarkan sehingga 315km jarak tempuh melalui bateri 49kWh, manakala Premium membawanya lebih jauh sehingga 440km melalui bateri 66kWh.

Sementara itu, smart Malaysia juga mengumumkan bahawa ia menawarkan pakej servis 4 tahun percuma kepada pemilik sedia ada smart #1 Pro dan Premium. Menurut syarikat, inisiatif ini merupakan tanda penghargaan kepada pelanggan setia mereka.

(Sumber: smart Malaysia [laman web rasmi])

Ikuti kami di Instagram, Facebook, Twitter, atau Telegram untuk mendapatkan lebih banyak kemas kini dan berita terkini.Source link

Leave a Reply