Gestur manis budak lelaki kepada penghantar makanan viral di TikTokSebuah video yang menyentuh hati di TikTok baru-baru ini telah memikat hati pengguna media sosial. Klip itu menunjukkan seorang budak lelaki menawarkan “duit raya” dan ucapan “Selamat Hari Raya” kepada penghantar makanan.

Video itu, yang dirakam dan dikongsi oleh bapa budak lelaki itu, Tan Boon Heong, seorang bekas pemain badminton kebangsaan, dengan cepat menjadi viral.

Di dalamnya, anak lelaki Tan mencuri perhatian dengan sambutannya yang hangat dan ganjaran yang murah hati kepada penghantar. Senyuman penghantar itu mencerminkan penghargaannya ketika dia dengan penuh sopan menerima kemaafan tersebut.

Kapsyen Tan yang mengiringi video itu mengungkapkan rasa syukurnya kepada penghantar atas dedikasinya walaupun hujan lebat.

Beliau menulis, “Walaupun hujan lebat, penghantar masih berjaya menghantar makanan yang kami pesan untuk anak kami.”

Pertukaran yang menyentuh hati ini menimbulkan gelombang kagum dan sokongan dalam bahagian komen, dengan netizen memuji kasih sayang keluarga dan tindakan yang dipikirkan oleh budak lelaki tersebut.

Seorang netizen menyatakan, “Kemahiran ibu bapa yang terbaik! Menghormati dan menghargai semua orang, tidak kira bangsa atau umur mereka. Saya suka vibe positif ini!”

Sementara itu, seorang pengguna TikTok yang lain memberi komen, “Semoga anda dilimpahi keberkatan.”

Baca Selanjutnya:

Video graduan akademi polis memberikan salam hormat kepada ibunya semasa majlis konvokesyen membuat netizen menangis

Pekerja migran di Malaysia menghantar pulang gaji RM4K, hanya simpan RM200 untuk kegunaan peribadi

Warga Malaysia yang baik hati membantu dua gadis muda yang menjual karipap di tepi jalan untuk menampung kehidupan

Pemandu e-hailing berdoa untuk pelajar STPM yang cemas sebelum menjatuhkannya di destinasi.Source link

Leave a Reply