Garmin baru-baru ini memperkenalkan sejumlah fitur baru dan peningkatan kualitas hidup ke beberapa smartwatch pilihannya seperti Enduro 2, rangkaian Epix Gen 2, rangkaian Fenix 7, rangkaian Forerunner, Venu 3 dan lain-lain. Tambahan baru ini kini telah tersedia di Malaysia melalui rol keluaran kemas kini perisian, yang pengguna boleh akses melalui aplikasi rakan seiring Garmin Connect di peranti iOS dan Android.

Antara ciri-ciri yang baru diperkenalkan termasuk Pengesanan Tidur, pemantauan Suhu Kulit, Dynamic Larian berasaskan pergelangan tangan dan sokongan imej untuk pemberitahuan pintar, hanya untuk menyebut beberapa. Senarai lengkap serta penerangan untuk setiap penambahan adalah seperti berikut:

  • Pengesanan Tidur: Automatik menjejak atau mencatat tidur siang dan belajar bagaimana mereka mungkin memberi manfaat kepada badan dan masa dan tempoh yang dicadangkan.
  • Suhu Kulit: Apabila memakai jam tangan untuk tidur, lihat bagaimana suhu kulit purata berubah dari semasa ke semasa, yang boleh berkaitan dengan aktiviti terkini, persekitaran tidur, penyakit yang mungkin dan lain-lain.
  • Pemantauan Tenaga Battery Badan: Dapatkan lagi lebih banyak butiran dan pandangan peribadi tentang bagaimana tidur, tidur siang, aktiviti harian dan tekanan secara khusus mempengaruhi tahap tenaga – malah dapatkan ringkasan harian setiap malam yang meringkaskan penggunaan tenaga sepanjang hari tersebut.
  • Dynamic Larian Berasaskan Pergerakan Tangan: Ukur metrik larian penting seperti kandungan, panjang langkah, masa sentuhan tanah dan lain-lain untuk meningkatkan bentuk larian.
  • Kuasa Larian Berasaskan Pergerakan Tangan: Urus usaha dan perbaiki latihan berdasarkan jumlah kuasa yang badan sedang gunakan semasa berlari. 
  • Perkembangan Aktiviti Ski: Terus merakam keseluruhan aktiviti, walaupun semasa di kereta gantung dan semasa larian menurun, untuk mendapatkan rekod metrik yang lebih tepat seperti kadar jantung, masa aktiviti dan ketinggian.
  • Pemberitahuan Pintar dengan Imej: Pengguna dengan telefon pintar Android yang serasi kini boleh melihat foto yang diterima terus di skrin jam tangan mereka.
  • Penambahbaikan Face It: Tambahkan lagi data kepada muka jam analog atau digital yang boleh disesuaikan dengan menggunakan Face It dalam aplikasi Connect IQ. 

Pengguna boleh mengemas kini smartwatch Garmin mereka dengan membolehkan kemas kini automatik dan penyegerakan dengan aplikasi Garmin Connect di peranti mudah alih, atau Garmin Express di Windows dan Mac. Walau bagaimanapun, ditegaskan oleh dokumen sokongan kemas kini bahawa tidak semua pakaian sukan jenama ini akan menyokong ciri-ciri yang baru diperkenalkan. Sila rujuk kepada imej yang disertakan di atas untuk rujukan.

(Sumber: Kenyataan akhbar Garmin Malaysia / laman web rasmi Garmin)

Ikuti kami di Instagram, Facebook, Twitter atau Telegram untuk lebih banyak kemas kini dan berita terkini. 

Source link

Leave a Reply