Everyworld Berusaha Mengubah Lanskap Periklanan Dengan Pelancaran Platform Tonton-dan-Jana Oleh Memperkenalkan.


Everyworld baru-baru ini melancarkan platform iklan Web3 yang memberikan pengguna peluang untuk mendapatkan ganjaran untuk tindakan yang mereka lakukan setiap hari – terlibat dengan iklan. Platform ini merupakan platform pertama yang menawarkan imbuhan dalam bentuk menonton di Discord yang berfokus kepada permainan video dan bertujuan untuk menjadi alternatif pengiklanan global berbanding televisyen dan media sosial.

Everyworld dibangunkan oleh pasukan Everyrealm dan dibiayai oleh A16Z Crypto, Hashed, Coinbase Ventures, Animoca Brands dan Dragonfly. Kerana posisi strategiknya di persimpangan antara pengiklanan, Web3 dan permainan video, Everyworld juga telah menjalin kerjasama dengan permainan terkenal seperti Shrapnel, Big Time, Star Atlas, Planet Mojo, The Sandbox dan High Street, di antara yang lain, yang telah mengiklankan di rangkaian Everyworld.

“Industri iklan yang memberi ganjaran adalah salah satu vertikal yang berkembang paling pesat dalam pemasaran dan telah berkembang pada kadar 200% setiap tahun dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Dan sementara orang menghabiskan kebanyakan masa hidup mereka secara online, tidak ada dunia maya tanpa dunia fizikal,” kata Janine Yorio, ketua pasukan Everyworld. Ini merupakan dasar model Everyworld, dan menekankan kepentingan mekanisme ganjaran ganda yang memberi kuasa kepada platform tersebut. Model ini menggabungkan pemberian derma dengan keuntungan peribadi, dengan kedua-dua aspek berkerja bersama untuk memastikan bahawa pemain tidak hanya digerakkan oleh kepentingan diri sendiri, tetapi juga sejajar dengan matlamat komuniti yang lebih luas untuk menyokong planet ini. 

“Visi Everyworld adalah untuk membina rangkaian iklan berdesentralisasi pertama di dunia yang direka untuk memberi faedah kepada pengguna dan planet secara saksama,” tambah Yorio.

Apabila seorang pemain di Everyworld menang, begitu juga planet ini – dengan pembayaran yang dibuat dengan saiz yang sama kepada individu dan organisasi konservasi alam sekitar tier-atas. Sehingga kini, firma ini telah membuat dua sumbangan kepada The Ocean Cleanup, sebuah yayasan global tanpa keuntungan yang bertujuan untuk membuang plastik terapung dari lautan.

Dalam masa lebih dari dua minggu, lebih daripada 80,000 pemain dari lebih daripada 20 negara telah menyertai Everyworld. Lebih daripada 500,000,000 mata telah diperolehi, dengan lebih daripada 3,000 video ditonton setiap minit. Saat ini, pemain menyumbang mata mereka untuk cabutan reguler, menghasilkan seorang pemenang jackpot mata besar, tetapi pada masa depan, cabutan tersebut akan dibayar dengan $EVERY, token asli Everyworld.

Everyworld mempunyai elemen rancangan televisyen, permainan peraduan, pasar dalam talian dan juga TikTok, tetapi ia juga sesuatu yang benar-benar berbeza. Dan ia mempunyai tujuan tiga lapisan: memberi faedah kepada penggunanya, menantang penguasa rangkaian iklan, dan menyumbang secara aktif kepada kesejahteraan planet ini. Ia adalah kemenangan tiga kali ganda untuk pengguna, planet dan pengiklan, kerana pengiklan akan mendapat manfaat daripada peningkatan penglibatan pengguna dan penukaran yang lebih baik. Source link

Leave a Reply