Dyche desak Everton untuk mendapatkan ‘perincian yang betul’ dalam perlawanan menentang Newcastle


London: Pengurus Everton, Sean Dyche (gambarnya) mengatakan bahwa memastikan pasukannya mendapatkan “butiran yang betul” akan menjadi kunci bagi harapan mereka untuk mengakhiri rentetan tanpa kemenangan mereka dalam Liga Utama apabila berlawan dengan Newcastle pada hari Selasa.

Everton telah tidak memenangi perlawanan dalam liga sejak sebelum Krismas dan kekalahan 2-1 mereka kepada Bournemouth pada hari Sabtu, yang disahkan dengan gol sendiri oleh Seamus Coleman pada saat-saat terakhir, menghantar mereka lebih dekat ke dasar jadual.

Everton hanya berjarak tiga mata di atas zon penyingkiran dengan sembilan perlawanan lagi dalam pertarungan terkini mereka untuk mengelakkan turun ke divis penyokong.

Dengan potensi denda mata kedua atas pelanggaran kewangan yang didakwa juga menggantung atas mereka, Everton menghadapi akhir musim yang tegang.

“Kita mesti memastikan butiran-butoran itu betul kerana kita tidak melakukan itu dan itu amat ketara di kedua-dua kotak,” kata Dyche kepada laman web Everton.

“Itulah yang mesti pasti utuh apabila anda ke tempat-tempat seperti St James’.”

Bos terdahulu Burnley juga menambah: “Kita tidak memerlukan reaksi dalam erti usaha, tetapi dalam butiran. Sedikit kurang sedemikian berbanding dengan Bournemouth dalam penciptaan peluang, tetapi secara umum, semuanya ada untuk kita bina, tetapi anda tidak boleh membuat kesilapan – di kedua-dua hujung, dengan cara.”

“Tidak adil hanya meragui satu momen pertahanan kerana kita telah memiliki peluang terus menerus yang tidak kita manfaatkan. Oleh itu, kita mesti ubah kedua-dua hujung padang.”

Newcastle akan memasuki perlawanan hari Selasa dengan semangat tinggi selepas perlawanan pemulihan yang mengagumkan menentang West Ham di mana mereka berjaya mengejar defisit 1-3 untuk menang 4-3 dengan dua gol daripada Harvey Barnes.

“(Newcastle telah) mendapat hasil yang hebat dan mereka pasukan yang baik – kita tahu itu,” kata Dyche.

Walau bagaimanapun, Everton menewaskan Newcastle 3-0 pada bulan Disember, dengan Dyche mengingatkan: “Kita telah melakukan tugas yang betul dari segi taktikal dan prestasi terhadap mereka sebelum ini.

“Kita tidak boleh bergantung pada itu, tetapi itu adalah petunjuk baik bahawa ia boleh dicapai untuk menghadapi perlawanan-perlawanan ini. Kita mesti bermain dengan baik kerana tidak ada perlawanan yang mudah dalam Liga Utama dan pastinya bukan apabila anda pergi ke tempat-tempat seperti itu.” –AFPSource link

Leave a Reply