Death Stranding: Director’s Cut Kini Boleh Dimainkan di iPhone, iPad dan Mac; Harga RM99.90Hideo Kojima’s Death Stranding, atau lebih tepatnya versi Director’s Cut yang lebih diperbaiki, kini boleh dimainkan di iPhone, iPad dan Mac. Permainan ini pertama kali diumumkan untuk peranti Apple semasa WWDC 2023, bersama judul-judul lain seperti Resident Evil Village dan Assassin’s Creed: Mirage.

Seperti dua pembaharuan Resident Evil sebelum ini, Death Stranding: Director’s Cut hanya boleh dimainkan pada versi Pro bagi siri iPhone 15 Apple, model iPad Pro 2021 dan 2022, serta iPad Air 2022. Selain itu, peranti Mac dan Macbook yang dilengkapi dengan macOS 13.3 dan cip pertama atau lebih baru juga disokong.

Permainan ini berharga RM99.90, dan boleh didapati melalui aplikasi App Store untuk platform iOS, iPadOS dan macOS. Dengan saiz sebesar 77GB, Death Stranding: Director’s Cut pastinya akan mengambil masa dalam proses memuat turun dan sambungan Wi-Fi adalah disyorkan. Walau bagaimanapun, penyenaraian kedai menunjukkan bahawa mereka pengguna iOS boleh mula bermain selepas memuat turun kira-kira 13GB data, dengan muatan tambahan berlaku di latar belakang seiring dengan perjalanan permainan.

Selain itu, akaun iCloud diperlukan untuk memainkan Death Stranding: Director’s Cut. Anda boleh memilih untuk bermain secara dalam talian, tetapi jika melakukannya akan menghalang anda daripada pengalaman pseudo co-op Social Strand System dan ciri-ciri tertentu. Perkongsian antara peranti Apple adalah disokong, manakala FAQ rasmi permainan tersebut mengatakan bahawa versi iOS, iPadOS dan macOS akan berkongsi server yang sama dengan Steam dan Epic Games.

(Sumber: Apple [App Store])

Ikuti kami di Instagram, Facebook, Twitter atau Telegram untuk mendapatkan lebih kemas kini dan berita terkini.Source link

Leave a Reply