Dato Seri Robert Tan Dilantik Sebagai Pengerusi IGB REIT


IGB Reit telah memberitahu bahawa pengarah bukan eksekutif, Dato Seri Robert Tan Chung Meng telah diubahsuai kepada Pengerusi bukan eksekutif mulai 1 Januari 2024.

Ini berlaku selepas pengerusi semasa Tan Sri Dato Dr Lin See Yan, 84, mengumumkan persaraannya dari IGB Reit dan IGB Commercial Reit berkuat kuasa pada 31 Disember 2023.

Dato Seri Robert Tan Chung Meng dilantik ke dalam Lembaga Syarikat pada 8 Disember 2014. Beliau mempunyai pengalaman luas dalam pembangunan harta tanah, pembinaan hotel, reka bentuk dan pembangunan runcit serta pengurusan korporat dengan pengalaman lebih dari 30 tahun dalam industri harta tanah dan hotel. Selepas belajar Pentadbiran Perniagaan di United Kingdom, beliau berkhidmat dengan firma Juruukur Berlesen selama setahun. Beliau telah membangunkan projek perumahan di Pusat Bandar London sebelum kembali ke Malaysia.

Penglibatan beliau dalam industri harta tanah bermula dengan IGB Corporation Berhad pada tahun 1995 ketika beliau menjadi Pengarah Bersama dan kemudiannya dilantik sebagai Pengarah Urusan Kumpulan pada 2001.

Beliau telah terlibat dalam pelbagai projek pembangunan yang dijalankan oleh IGB Corporation Berhad, khususnya Mid Valley City. Dari permulaan sehingga penjayaan Mid Valley Megamall dan The Gardens Mall, beliau secara aktif terlibat dalam setiap peringkat pembangunan mereka. Beliau penting dalam pembangunan dan kejayaan Mid Valley Megamall dan The Gardens Mall dan lebih penting lagi, dalam mengekalkan kedudukan mereka sebagai pusat beli-belah utama di Lembah Klang.Source link

Leave a Reply