Ciri-Ciri AI Galaxy Kini Boleh Digunakan pada Peranti Galaxy Samsung LamaPada awal minggu ini, Samsung mengumumkan bahawa mereka akan melancarkan kemas kini One UI 6.1 pada minggu ini, yang juga membawa Galaxy AI ke peranti flagship tahun lalu. Pengeluaran kemas kini ini nampaknya dilaksanakan mengikut jadual, dan rangkaian ciri-ciri AI generatif yang sebelum ini hanya untuk flagship tahun ini kini juga tersedia untuk peranti tahun lalu.

Dari butiran kemas kini, nampaknya kebanyakan, jika tidak semua, ciri-ciri Galaxy AI yang terdapat pada keluarga Samsung Galaxy S24 telah dibuat tersedia kepada peranti yang layak. Ini mengurangkan jurang lebih lanjut antara flagship tahun ini dan tahun lalu, dan minus ciri-ciri AI generatif, mereka sudah sangat serupa untuk bermula. Tentu saja, foldable tahun ini belum diumumkan lagi, jadi kemas kini One UI 6.1 adalah satu kelebihan yang lebih besar untuk Samsung Galaxy Z Fold5 dan Flip5 berbanding dengan barisan S24.

Walaupun begitu, terdapat beberapa batasan dalam pelaksanaan Galaxy AI pada peranti yang terakhir, khususnya apabila menggunakan mereka pada skrin luaran. Secara khusus, ciri-ciri Galaxy AI yang berkaitan dengan sembang tidak tersedia pada skrin kedua, dan begitu juga dengan Circle to Search milik Google. Nampaknya batasan ini tidak terpakai pada yang pertama, jika boleh diterima.

Dalam apa jua hal, kemas kini One UI 6.1 memerlukan muatan 3GB, dan seharusnya sudah tersedia untuk semua peranti yang layak. Jika anda belum menerima permintaan, menyemak secara manual untuk kemas kini sepatutnya membawa ia keluar.Source link

Leave a Reply