CIMB telah mengumumkan bahawa aplikasi mudah alih CIMB Clicks akan dihentikan pada 11 Jun 2024. Ia akan digantikan sepenuhnya oleh aplikasi kedua bank yang lebih canggih, CIMB Octo, pada masa akan datang.

Sebelum ini, CIMB menegaskan bahawa Octo adalah perkhidmatan tambahan untuk CIMB Clicks, dan pengguna disarankan untuk mempunyai kedua-dua aplikasi itu di peranti mereka. Namun, memandangkan aplikasi terakhir semakin hampir ke arah kadaluwarsa dari segi ciri dan keselamatan, penggantian yang akan berlaku tidak mengejutkan.

CIMB mencatat bahawa CIMB Clicks masih boleh digunakan untuk masa ini, tetapi tidak lagi akan boleh dimuat turun untuk mana-mana platform setelah perubahan ini dilaksanakan. Bank ini menggalakkan pelanggan untuk beralih ke CIMB Octo terlebih dahulu bagi membiasakan diri dan mengambil kesempatan daripada tawaran yang disediakan.

Seperti sebelum ini, aplikasi baru ini dipuji oleh bank untuk menawarkan pengguna satu cara yang lebih mudah untuk menguruskan kewangan mereka dengan cepat dan selamat, menyediakan pengalaman perbankan yang pintar dan peribadi. CIMB Octo boleh didapati melalui Apple App Store, Google Play Store, serta Huawei App Gallery.

(Sumber: CIMB [laman web rasmi])

Ikuti kami di Instagram, Facebook, Twitter, atau Telegram untuk lebih kemas kini dan berita terkini.Source link

Leave a Reply