Cheng Hoe meninggalkan Selangor FC untuk tugas baru di Thailand


KUALA LUMPUR: Selangor FC akan memulakan musim baharu Liga Malaysia (Liga-M) dengan ketua jurulatih baharu selepas Tan Cheng Hoe meninggalkan pasukan untuk menjadi pengurus kelab bola sepak di Thailand.

‘Red Giants’, dalam kenyataan malam ini, mengumumkan bahawa mereka telah mencapai persetujuan bersama dengan Cheng Hoe, 56 tahun, untuk mengakhiri kontraknya dengan serta-merta.

“Selangor FC juga telah menerima bayaran pampasan berdasarkan kontraknya.

“Selangor FC ingin mengucapkan terima kasih kepada Tan Cheng Hoe atas kerjanya di kelab ini dan mengucapkan segala yang terbaik untuk masa depannya,” kata kenyataan itu.

Kelab itu mengumumkan bahawa tempat Cheng Hoe akan diisi oleh Nidzam Jamil sebagai jurulatih sementara, sementara pihak pengurusan kelab akan menjalankan proses pengambilan kakitangan yang teliti untuk melantik ketua jurulatih baharu.

Sejak dilantik pada Sept 2022, Cheng Hoe telah membantu Selangor FC menjadi naib juara Piala Malaysia 2022 dan Liga Super Malaysia 2023, memastikan kelayakan automatik ke Liga Juara AFC 2 (ACL2) untuk musim 2024/2025. – BernamaSource link

Leave a Reply