Cheng Hoe dilantik sebagai jurulatih utama Police Tero FC


KUALA LUMPUR: Bekas pengurus Selangor FC, Tan Cheng Hoe (gambar), telah dilantik sebagai jurulatih utama kelab Liga Thai, Police Tero FC hari ini.

Kelab tersebut mengumumkan pelantikan itu dalam satu entri di laman Facebook rasmi mereka hari ini.

“Police Tero FC mengumumkan pelantikan Tan Cheng Hoe sebagai jurulatih utama dan menggesa jurulatih Yong Warawut Srimakha dipindahkan menjadi presiden teknikal. Selamat datang jurulatih Tan Cheng Hoe,” tulis entri itu.

Pelantikan itu mengakhiri spekulasi bahawa Cheng Hoe akan menjadi jurulatih kelab di negara jiran selepas beliau meninggalkan Selangor FC semalam.

Selangor FC telah mengumumkan bahawa mereka akan memulakan musim 2024 Liga Malaysia dengan jurulatih baru selepas kelab itu mencapai kesepakatan dengan Kedahan untuk mengakhiri kontraknya dengan serta-merta.

Nidzam Jamil akan mengambil alih sebagai jurulatih utama Selangor FC secara sementara menunggu pengumuman jurulatih baru.

Sejak dilantik pada September 2022, Cheng Hoe telah membantu Pasukan Merah menjadi naib juara Piala Malaysia pada 2022 dan juga Liga Super Malaysia pada 2023, memastikan kelayakan automatik mereka ke Liga Juara AFC 2 bagi musim 2024/2025. –BernamaSource link

Leave a Reply