Casio Edifice X Honda Type R Kini Boleh Didapati Di Malaysia Dengan Harga RM2,399Casio telah mengumumkan bahawa jam tangan kolaborasi Edifice ECB-2200HTR dengan Honda Type R kini boleh didapati di Malaysia. Model ini menghormati kesemua barisan kereta perlumbaan pembuat kenderaan tersebut, menampilkan reka bentuk dan skema warna yang penggemar dapat kenali dengan segera.

Seperti yang dapat anda lihat dari namanya, jam tangan baru ini berdasarkan kepada Edifice ECB-2200, tetapi dengan jenama dan elemen reka bentuk Honda Type R yang ditampilkan di seluruhnya. Yang paling ketara adalah badging H Merah ikonik pada muka jam bergaya grill warna hitam yang diilhamkan oleh sarang lebah, bersama dengan cincin dial putih, aksen merah, dan dial seterika berinspirasikan daripada pemandu laju. Perlu juga dinyatakan bahawa cat putih yang digunakan adalah warna “Championship White” yang sama yang terdapat pada kereta Type R Honda.

Sementara itu, tali kulit asli putihnya dicetak dengan kod model kereta termasuk NSX NA1 dan Civic FL5 yang lebih baru, manakala bahagian bawahnya mempunyai bahan Alcantara. Selain itu, gelang logam dan kes belakang jam tangan ini datang dengan logo Type R yang terukir, penjenamaan dengan logo Honda, dan butang pemasa dengan tanda R.

Walaupun model Edifice x Honda Type R atau ECB-2200 asal tidak dianggap sebagai jam tangan pintar, tetapi ia dilengkapi dengan Casio’s Mobile Link. Ciri khas ini membolehkan jam tangan ini berpasangan dengan telefon pintar melalui Bluetooth untuk menyediakan pembetulan masa automatik, dan menjadikan mudah untuk menetapkan waktu dunia dan fungsi lain. Selain itu, ia mempunyai pengecasan Solar Kuat, cahaya LED berganda untuk LCD dan dialnya, dan tahan air sehingga 100 meter.

Casio Edifice x Honda Type R ECB220HTR yang baru berharga RM2,399 dan kini boleh didapati melalui laman web e-dagang rasmi jenama tersebut. Sebagai alternatif, jam tangan ini juga akan ditawarkan melalui kedai G-Shock yang sah, G-Factory, dan peniaga di seluruh negara bermula 20 Disember 2023.

(Sumber: Kenyataan akhbar Casio)Source link

Leave a Reply