Butiran GPU Intel ARC Battlemage Terperinci Menyelit dalam Manifest PenghantaranInformasi baru yang didakwa tentang Intel ARC Battlemage GPU telah muncul. Kali ini, bukti keberadaannya telah dilihat dalam manifesto penghantaran, dengan salah satunya dikatakan sebagai GPU terbaik.

Manifesto penghantaran telah dikongsi oleh pembocor ternama 188號 (@momomo_us) di X, dahulu Twitter. Secara asasnya, tangkapan skrin menyenaraikan dua penamaan rekaan GPU Battlemage: G21 dan G10. Kononnya, varian G21 dijangka menjadi model teratas, membawa kita kembali kepada janji awal Intel selepas pelepasan Alchemist bahawa barisan ARC generasi ke-2 akan mempunyai model teratas yang akan sepadan dengan model kuat pesaingnya, seperti NVIDIA GeForce RTX 4080 dan 4090, atau Radeon RX 7900 XT AMD. Selain itu, desas-desus dan laporan terdahulu menunjukkan bahawa Battlemage G21 akan mempunyai TDP di bawah 225W, manakala G10 akan menjadi GPU sederhana dengan TDP di bawah 150W.

Masalah di sini hanyalah masalah masa – dijangka NVIDIA berkemungkinan melancarkan Siri GeForce RTX 50 bertenaga Blackwell lebih hampir ke penghujung tahun. Dengan kata lain, Intel sekali lagi mungkin terpaksa mengejar ketertinggalan dengan Battlemage, sama seperti yang dilakukannya dengan Alchemist ketika siri dilancarkan kembali pada 2022 dan dikaitkan dengan GPU Siri RTX 30 tahap masuk dan sederhana.

(Sumber: Videocardz, Techspot) Ikuti kami di Instagram, Facebook, Twitter atau Telegram untuk lebih kemas kini dan berita terkini.Source link

Leave a Reply