Butir-butir Sony Xperia Pro-C Muncul Secara Dalam Talian, Termasuk Skrin 6-Inci


Dengan Xperia 1 VI dan 10 VI sudah dilancarkan, pakar desas-desus telah memulakan penerokaan kepada telefon Sony seterusnya. Kali ini, subjeknya ialah Sony Xperia Pro-C, yang seharusnya merupakan sambungan kepada Pro-I dan tambahan lain kepada senarai panjang telefon pintar kompak, banyak daripadanya tidak pernah dilancarkan.

Maklumat mengenai Sony Xperia Pro-C yang berkenaan diperoleh daripada peniru @INSIDERSONY di X, sebelumnya Twitter, dan dalam butiran mengejutkan. Pada bahagian paling atas senarai tersebut adalah skrin OLED 2K 120Hz 6-inci dengan lapisan anti-pantulan, yang menggambarkan faktor bentuk yang kompak, mengikut standard hari ini. Butiran lain termasuk chipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, bateri 5,000mAh dengan pengecasan 45W, dan konfigurasi asas memori dan storan 12GB + 256GB.
Kemudian terdapat butiran tentang kamera yang dirumorkan untuk Sony Xperia Pro-C, yang mungkin merupakan bahagian terpenting dalam spesifikasi telefon. Tiga kamera disenaraikan, jadi walaupun kemungkinannya ia mewakili satu susunan tiga kamera di bahagian belakang, tidak menghairankan jika salah satunya akan berada di hadapan telefon.

Pada sebarang keadaan, kamera pertama pada kamera Sony Xperia Pro-C dikatakan dilengkapi dengan sensor 50MP 1-inci 20mm f/1.8 dengan OIS dan sokongan untuk gambaran mentah 12-bit dan perekaman RAW DCG 14-bit. Walaupun secara mengejutkan, peniru tersebut menyatakan bahawa adalah mungkin syarikat ini tidak menggunakan sensor sendiri, memilih sensor oleh OmniVision. Kedua-duanya lagi adalah kamera 12MP, di mana yang pertama secara khusus mampu merekam 4K 120fps. Tiada sebutan tentang lensa zum telefoto atau sudut lebar.

Sony Xperia F rumor renderSony Xperia F rumor render
Sumber: SumahoDigest.

Sebagai salah satu minoriti yang mengharapkan telefon pintar kompak, Sony Xperia Pro-C kedengaran terlalu baik untuk menjadi kenyataan, sekalipun butirannya jauh dari disahkan. Terdapat beberapa desas-desus sebelum ini mengenai telefon pintar Sony yang kompak, hanya untuk mereka berakhir sebagai peranti bajet – eksklusif untuk pasaran tempat tinggal – atau tidak berlaku sama sekali. Dakwaan terbaru sebelum ini adalah bahawa kompak seterusnya akan menjadi lipatan belah badan bahkan, tanpa paparan sekunder.

Ini semua bertujuan untuk mengatakan bahawa desas-desus ini harus diambil dengan sedikit garam. Atau lebih jika anda peminat tegar telefon pintar kompak.

(Sumber: @INSIDERSONY / X)

Ikuti kami di Instagram, Facebook, Twitter atau Telegram untuk lebih kemaskini dan berita terkini. 

Source link

Leave a Reply