Bos Real Madrid, Ancelotti, tenang mengenai tuduhan penipuan cukai.Carlo Ancelotti, pengurus Real Madrid, mengatakan bahawa dia tenang berkenaan tuduhan dia mengelakkan 1 juta euro ($1.09 juta) cukai atas pendapatan hak gambar semasa dia di kelab itu pada tahun 2014 dan 2015. Seorang pendakwa di Sepanyol mencari hukuman penjara selama empat tahun dan sembilan bulan bagi Ancelotti.

Dalam satu kenyataan pada hari Rabu, pendakwa tersebut mengatakan bahawa walaupun jurulatih Itali itu adalah penduduk di Sepanyol untuk tujuan cukai pada masa itu dan mengemukakan deklarasi cukainya di sana, dia telah mengabaikan pendapatan yang diperoleh melalui hak gambar – 4.2 juta euro ($4.58 juta) secara keseluruhannya.

“Ini adalah cerita lama dan ia tidak mempengaruhi saya,” kata Ancelotti kepada wartawan selepas seri 1-1 Real Madrid dengan RB Leipzig dalam perlawanan leg kedua pusingan 16 terakhir Liga Juara-Juara pada hari Rabu.

“Saya harap perkara ini dapat diselesaikan dengan segera dan saya tidak mempunyai sebarang masalah dan saya tenang mengenainya. Masalah yang saya ada adalah pasukan perlu beraksi dengan lebih baik.”

Pendakwa juga menuduh Ancelotti berpura-pura memindahkan hak gambar ke entiti yang tidak mempunyai aktiviti sebenar di luar Sepanyol untuk mengelakkan membayar cukai. ($1 = 0.9172 euros). -ReutersSource link

Leave a Reply