Berita Terkini: Bursa Menangguhkan Saham Country Heights Berkuatkuasa Mulai 8 MacBursa telah mengumumkan penangguhan perdagangan bagi Country Heights Holding Berhad kerana gagal mengemukakan Laporan Kuartal Keempat bagi tempoh kewangan berakhir pada 31 Disember 2023 untuk dibuat ketersediaan kepada orang ramai dalam jangka waktu yang ditetapkan iaitu 29 Februari 2024 mengikut Kriteria Penyenaraian Pasaran Utama.

Menurut keperluan penyenaraian jika sebuah syarikat gagal mengeluarkan penyata kewangan yang tertunggak dalam masa 5 hari pasaran selepas tempoh yang berkenaan berakhir, selain daripada sebarang tindakan penguatkuasaan yang Bursa Saham boleh ambil, Bursa Saham akan menggantung perdagangan dalam sekuriti syarikat tersenarai tersebut. Penangguhan ini akan dilaksanakan pada hari pasaran seterusnya selepas Sesi Penangguhan.

Oleh kerana CHHB tidak dapat mengemukakan QR yang tertunggak pada atau sebelum 7 Mac 2024, perdagangan dalam sekuriti syarikat tersebut akan digantung dengan kesan bermula pada jam 9.00 pagi, 8 Mac 2024 sehingga notis selanjutnya.Source link

Leave a Reply