Bayaran tempat letak kereta sebanyak RM46 dikenakan ke atas rakyat Malaysia untuk tempoh kurang daripada 48 jamHarga tempat letak kereta kini semakin mahal di Malaysia tidak kira di mana, ia boleh menyebabkan kita terpaksa mengeluarkan banyak duit walaupun tidak mahu.

Seorang lelaki yang baru sahaja melawat Pulau Pangkor baru-baru ini terpaksa membayar jumlah yang banyak untuk tempat letak kereta di jeti kompleks. Perak Press berkongsi bil tempat letak kereta yang melampau itu di Facebook, menyatakan bahawa bil itu mencecah RM46 untuk kurang dari 48 jam menggunakan tempat letak kereta itu.

“Parking untuk 26 Disember pada jam 5.38 petang hingga 27 Disember 2023 pada jam 6.08 petang mencecah RM46. Genting pun tidak mengenakan caj sebanyak ini untuk tempat letak kereta.

“Ini kali terakhir saya datang ke sini – di Marina Island,” kata lelaki yang tidak puas hati.

Netizen mencadangkan agar lelaki itu meletak kereta di Lumut dan menaiki feri sebagai alternatif ke Pulau Pangkor kerana kadar tempat letak kereta di sana lebih murah, sementara yang lain mengatakan mereka mengelakkan tempat letak kereta di Marina Island kerana kadar yang tinggi.

“Saya meletak kereta di Lumut selama tiga hari dua malam. Caj hanya mencecah RM30 lebih,” komen seorang netizen.Source link

Leave a Reply