Bank AEON Secara Rasmi Dilancarkan Dengan Kad Debit VisaAEON Bank secara rasmi telah dilancarkan sebagai bank digital Islamik pertama di Malaysia dan juga merupakan bank digital kedua yang tersedia kepada orang ramai. Sama seperti pesaingnya, GX Bank, bank digital patuh syariah ini menawarkan kad debit percuma untuk pengguna serta kadar keuntungan yang menarik bagi simpanan anda.

Untuk membuka akaun AEON Bank, anda perlu mempunyai akaun sedia ada dengan bank tradisional dan mendepositkan RM20 ke dalam akaun baru untuk mengaktifkannya. Jumlah minimum RM20 diperlukan untuk mengekalkan akaun dan anda tidak boleh menggunakannya. Selain itu, jika anda memutuskan untuk menutup akaun AEON Bank dalam tempoh tiga bulan selepas membukanya, aplikasi akan mengekalkan RM20 sebagai yuran penutupan.

Pada pelancaran, bank digital ini sudah menyokong pemindahan DuitNow dan pembayaran QR DuitNow. Selain itu, ia menawarkan ciri tabung simpanan untuk anda menyimpan wang, dengan pilihan untuk top-up automatik dan pembulatan. Sama ada anda menyimpan wang dalam akaun simpanan-i atau tabung simpanan, aplikasi menawarkan kadar keuntungan tahunan sebanyak 3.88%, dengan keuntungan yang disimpan bulanan. Walau bagaimanapun, kadar ini kini di bawah kempen pelancaran, jadi tidak jelas sama ada kadar itu akan berubah selepas kempen berakhir.

Mengenai kempen pelancaran, sesiapa yang mendaftar akaun AEON Bank dari sekarang hingga 31 Ogos 2024 akan menerima 3,000 mata AEON. Anda juga boleh mendapatkan kad debit Visa percuma, tersedia dalam bentuk digital dan fizikal, dengan ganjaran tiga mata AEON untuk setiap RM1 yang dibelanjakan — anda boleh menukar mata tersebut menjadi wang tunai. Kad ini juga membenarkan anda membuat pengeluaran di ATM, tetapi anda perlu membayar yuran MEPS sebanyak RM1 setiap kali.

Kelebihan lain di bawah kempen pelancaran termasuk pelepasan yuran keahlian setahun bagi program mata mereka. Jika anda sudah menjadi ahli, akaun anda akan secara automatik dikaitkan dengan AEON Bank.Source link

Leave a Reply