Aplikasi yang berkaitan dengan EV dan lokasi pengisian cas mereka sangat berguna kerana kebanyakan, jika tidak semuanya, juga membantu anda merancang cas sepanjang perjalanan anda. Tapi di sisi lain, membayar untuk mengisi cas EV anda hampir sepenuhnya bergantung pada aplikasi yang sama. CIMB mempunyai alternatif untuk pemegang kadnya, kerana ia telah mengumumkan pembayaran tanpa sentuhan melalui kadnya untuk proses tersebut.

Ini dilakukan melalui kerjasama dengan JuiceUP, sebuah syarikat penyelesaian pengurusan cas EV, dan Visa, syarikat kad bayaran. Idea di sebalik usaha ini adalah, menurut kenyataan akhbarnya, “untuk menjadikan proses pembayaran lancar dan pengalaman pengisian cas EV lebih mudah, menghilangkan kesulitan bergantung sepenuhnya pada aplikasi EV”.

Dengan pengumuman tersebut, CIMB juga telah menyenaraikan EVPower sebagai operator titik cas pertama yang bekerjasama dengan bank itu. Yang sayangnya bermakna bahawa kemudahan menggunakan kad-kad bank hanya berfungsi dengan titik cas yang diendalikan oleh syarikat ini. Sekurang-kurangnya, sehingga lebih banyak operator titik cas bermitra. Bagi apa yang disediakan, kedua-dua pemegang kad kredit dan debit bank juga boleh menikmati diskaun sehingga 15% untuk perkhidmatan pengisian semasa menggunakan kad tersebut.

Selain membenarkan penggunaan kad mereka semasa mengisi cas EV di titik-titik cas EVPower, perkongsian antara kedua-dua pihak juga bermakna faedah pembiayaan tambahan bagi pelanggan CIMB yang berkaitan dengan EV. Ini termasuk apa yang digambarkan sebagai “kadar pembiayaan auto keutamaan”, diskaun sehingga RM1,500 untuk pengecas rumah 22kW, dan keahlian EVPower EV Plus percuma. Ini adalah sebahagian daripada kempen EV bank, yang berlangsung sehingga 31 Disember 2024. Anda boleh mengetahui lebih lanjut tentang kempen tersebut dengan mengunjungi laman webnya sendiri, yang dikaitkan di sini.Source link

Leave a Reply