ASUS Vivobook S 15 Bergabung dengan Katalog Laptop PC AISelepas Microsoft Build 2024, ASUS juga mengumumkan laptop PC AI sendiri, yang juga dikuasakan oleh platform Qualcomm Snapdragon X. Ia adalah peningkatan ASUS Vivobook S 15, tanpa penambahan AI pada namanya.

Seperti yang disebutkan sebelum ini, perbezaan utama dalam model ini berbanding generasi sebelumnya adalah bahawa ASUS Vivobook S 15 baru berjalan dengan cip Snapdragon X baru. Pilihan termasuk kedua-dua cip X Plus dan X Elite dengan grafik Adreno terintegrasi.

Spesifikasi ASUS Vivobook S 15 yang lain termasuk paparan OLED 2,880 x 1,620 inci, menampilkan nisbah 16:9 yang lama, dan kadar segar sehingga 120Hz, dipadankan dengan kamera IR Full HD. Pilihan memori sehingga 32GB LPDDR5X-8448, manakala simpanan mencapai 1TB PCIe 4 SSD. Bateri dinilai pada 70Wh memberikan penggunaan hingga 18 jam.

Untuk port, ASUS Vivobook S 15 mempunyai dua port USB4, dua port USB 3.2, satu port HDMI 2.1 TMDS, satu jak muzik, dan pembaca kad microSD. Di sisi tanpa wayar, terdapat WiFi 7 dan Bluetooth 5.4. Semuanya dipecahkan dalam peranti yang mempunyai berat 1.42kg.

Ciri menarik yang dimiliki oleh ASUS Vivobook S 15 adalah yang dipanggil Adaptive Lock, atau keupayaan untuk mengunci dirinya sendiri jika ia mengesan bahawa anda telah menjauh. Ini adalah ciri keselamatan yang bagus, dengan bonus tambahan yang bagus untuk memanjangkan jangka hayat bateri.

Berkenaan dengan penjualan sebenar, ASUS Malaysia mengatakan bahawa ASUS Vivobook S 15 akan tiba di pantai kita sekitar “awal Q3” tahun ini. Tiada harga disediakan juga, tetapi kemungkinan syarikat akan berkongsi lebih banyak maklumat apabila tarikh pelancaran yang tertentu menjadi tersedia. Bagi apa yang bernilai, laptop ini sudah disenaraikan di laman web rasmi syarikat, jadi anda boleh melawat laman web mereka untuk mendapatkan maklumat lanjut.Source link

Leave a Reply