ASUS ROG Zephyrus G16 Dilancarkan Dengan AMD Ryzen AI 9 HX 370


Setiap tahun, syarikat-syarikat mempunyai banyak produk yang akan diumumkan sebagai sebahagian daripada barisan produk mereka untuk Computex. ASUS juga mempunyai beberapa produk, termasuk komputer riba gaming. Barangkali, bintang acara adalah ASUS ROG Zephyrus G16. Ini sebahagian besarnya sama seperti yang dilancarkan awal tahun ini, tetapi kali ini, ia dilengkapi dengan prosesor AMD Ryzen AI 9 HX 370 CPU.

Untuk GPU, ASUS ROG Zephyrus G16 ini hanya mendapat satu pilihan, iaitu Nvidia GeForce RTX 4070. Mengenai item lain di dalamnya, syarikat tidak membekalkan butiran khusus, tetapi komputer riba ini akan datang dengan sehingga 32GB RAM, dan sehingga 4TB M.2 PCIe 4 SSD, datang dalam dua batang.

ASUS ROG Zephyrus G16 AMD frontASUS ROG Zephyrus G16 AMD front

Beberapa perkara yang kelihatan sama seperti ASUS ROG Zephyrus G16 dengan pemproses Intel yang datang sebelumnya adalah paparan. Dinyatakan oleh syarikat di sini adalah paparan 16 inci 2,560 x 1,600 16:10, dengan kadar segar 240Hz. Hal yang sama juga boleh dikatakan mengenai bateri 90Wh,
Pada masa penulisan, syarikat belum memberikan sebarang butiran harga atau ketersediaan lagi untuk ASUS ROG Zephyrus G16 yang dikuasakan oleh AMD. Tetapi jika dibandingkan dengan versi Intelnya, kemungkinan besar ia akan mempunyai titik harga permulaan yang sama, jika tidak identik.

Ikuti kami di Instagram, Facebook, Twitter atau Telegram untuk lebih kemaskini dan berita terkini.

Source link

Leave a Reply