ASUS Melancarkan Zenbook S dengan 16 Ciri Lengkap, Dilengkapi dengan Tudung Luar Ceraluminium.


Dalam persembahan Computex 2024-nya, ASUS turut mengumumkan Zenbook S 16. Selain perkakasan baru, terutamanya CPU AI AMD Ryzen, syarikat tersebut mengatakan bahawa penambahan terbaru kepada barisan laptopnya adalah apa yang dipanggil Ceraluminium.

Bahan ini, menurut syarikat, mempunyai rasa bahan unik pada permukaan seperti seramik, sambil juga membanggakan kekuatan aluminium. Dengan itu, tidak keseluruhan ASUS Zenbook S 16 diperbuat daripada bahan tersebut, tetapi hanya penutup atasnya. Bahagian badannya yang lain terbuat daripada aluminium biasa.

ASUS Zenbook S 16 keyboard with logoASUS Zenbook S 16 keyboard with logo
Untuk skrin itu sendiri, ASUS Zenbook S 16 mempunyai paparan 16 inci 16:10 3K, dengan kadar segar hingga 120hz. Terdapat juga pensijilan TUV dan teknologi perlindungan mata sinar biru rendah dan bebas berkedip.

Pada bahagian dalamnya, seperti kebanyakkan laptop yang diumumkan oleh syarikat hari ini, pilihan CPU teratas di sini adalah AMD Ryzen AI 9 HX 370. Pilihan ingatan sehingga 32GB LPDDR5x, dan storan sehingga 2TB M.2 PCIe 4 SSD. Laptop dikuasakan oleh bateri 78 Wh. Port termasuk dua port USB, satu port USB 3.2, satu port HDMI, dan pembaca kad SD.

Syarikat mengatakan bahawa ASUS Zenbook S 16 memiliki harga permulaan AS$1,399 (~RM6,585). Harga tempatan belum tersedia, tetapi kemungkinan akan diumumkan menjelang pelancaran tempatannya.

Ikuti kami di Instagram, Facebook, Twitter atau Telegram untuk lebih kemas kini dan berita terkini. 

Source link

Leave a Reply