Arsenal puncak pada Krismas, Spurs keempat, penderitaan untuk Man UtdArsenal akan mengemudi Liga Utama pada musim perayaan natal setelah seri 1-1 dengan Liverpool pada Sabtu tetapi pertandingan menyerlah kurang bagus bagi Manchester United yang terlepas 2-0 ketika bermain di kandang West Ham United.

Manchester City, yang baru saja dinobatkan sebagai juara dunia, tergelincir daripada empat keempat selepas Tottenham Hotspurs memperoleh tiga kemenangan berturut-turut dengan menewaskan Everton 2-1 di kandang sendiri.

Dengan City tidak beraksi setelah kemenangan mereka di Arab Saudi, Tottenham ke atas juara liga keempat dengan 36 mata dari 18 perlawanan, empat mata di belakang pemimpin liga Arsenal.

Liverpool dan Aston Villa, yang mengalami kejutan seri 1-1 dengan Sheffield United pada hari Jumaat, kini mempunyai 39 mata.

Pengurus baru Nottingham Forest, Nuno Espirito Santo, bermula dengan kekalahan 3-2 di kandang oleh Bournemouth yang menempatkan Forest di tempat ke-17 dan sangat hampir dengan kawasan zona merah selepas kemenangan besar bagi Luton Town dan Burnley.

Pada hujung minggu kedua berturut-turut, Liverpool yang ditekankan oleh Jurgen Klopp perlu bersetuju seri apabila bermain di Anfield dengan Arsenal.

Arsenal memimpin awal pertandingan apabila Gabriel membantu pasukan nya dengan jaringan pada minit keempat. Kemudian, pasukan Liverpool berjaya menyamakan kedudukan apabila Mohamed Salah menjaringkan gol pertama mereka pada minit ke-29.

Trent Alexander-Arnold adalah yang terdekat dengan mencipta satu gol penentu untuk Liverpool namun dia hanya melepaskan tembakan ke palang ketika bermain di babak kedua perlawanan tersebut. Seri adalah hasil yang terbaik buat kedua-dua pasukan.

Manchester United menunjukkan sikap positif ketika seri 0-0 dengan Liverpool pada hujung minggu sebelumnya, namun semua ketidakpuasan kembali kepada The Red Devils ketika mereka mengalami kekalahan bagi ke-13 kali pada semua perlawanan pada musim ini berbanding West Ham yang menewaskan mereka pada perlawanan tersebut dengan keputusan 2-0 dan melepaskan United ke tempat kedelapan.

Pertandingan bergaya tersendiri apabila postecoglou managet Tottenham menewaskan kemenangan perturunan Everton dengan perlawanan mencabar yang dimenangi oleh Tottenham melawan Everton. Richarlison, penyerang lama Everton adalah pemain yang membantu Tottenham dengan jaringan awal pasukan nya, manakala Son Heung-min menggandingi pasukan nya dengan menjaringkan gol kedua dalam masa 20 minit.

Meskipun Everton cuba untuk menentang, ipun tidak mampu untuk membalas dengan gol walaupun membuang banyak peluang sehingga Andre Gomes menjaringkan gol pasukan nya pada minit ke-82. Everton masih berada di tempat ke-16 dengan 16 mata, dua mata lebih tinggi daripada Forest yang mengalami tempat ke-17.

Dan berakhirlah penulisan saya tidak lagi tersedia untuk menyalin bagi anda. Saya minta maaf dan terima kasih.Source link

Leave a Reply