Apple Akan Membuka Kedai Rasmi Pertama Di Malaysia Di TRX Exchange Mall Pada Jun


Apple telah mengesahkan bahawa Cawangan Apple rasmi pertamanya di Malaysia akan dibuka pada 22 Jun di TRX Exchange Mall. Ini menandakan Apple Store keenam di rantau ini, menyertai tiga di Singapura dan dua di Thailand.

Banyak mungkin tertanya-tanya bagaimana Apple Store baru ini akan berbeza daripada Apple Premium Resellers (APR) sedia ada seperti Machines, Switch, dan yang lain di negara ini. Walaupun produk dan harga akan kekal sama, Apple Store menjanjikan konsep dan pengalaman yang berbeza.

Salah satu ciri utamanya adalah Genius Bar, satu bahagian di dalam kedai di mana pengguna boleh mendapatkan perkhidmatan dan sokongan pakar untuk tugas yang merangkumi dari persediaan peranti hingga pemulihan Apple ID dan penggantian skrin.

Apple Store baru ini biasanya akan lebih besar daripada APR, menawarkan lebih ruang dan pelbagai produk. Selain saiznya yang unik, kedai ini akan menampilkan bahagian dan aktiviti yang tidak tersedia di APR.

Antara ini adalah sesi ‘Hari Ini di Apple’ – pengalaman pembelajaran percuma yang dikendalikan oleh pakar Apple yang dikenali sebagai Creatives. Sesi-sesi ini merangkumi pelbagai topik termasuk fotografi, seni dan reka bentuk, kod, video, muzik, aksesibiliti, perniagaan, dan pendidikan.

Selain itu, sesi muka-muka secara langsung akan membantu pelanggan menyiapkan peranti mereka dan menyediakan mereka untuk digunakan. Staf Apple akan menunjukkan cara untuk memaksimumkan penggunaan produk mereka dan berkongsi tip kegemaran mereka.Source link

Leave a Reply