Amazfit Bip 5 Unity Dilancarkan dengan Harga RM289Amazfit telah melancarkan jam tangan pintar baru bernama Bip 5 Unity, yang kelihatan sebagai versi yang lebih murah daripada Bip 5 tahun lalu. Ia hampir sama dengan pendahulunya dengan perbezaan utama seperti tiada GPS terbina dalam dan skrin rata berbanding lengkung.
Jam tangan pintar ini mempunyai paparan sentuh LCD 1.91-inci yang hampir sama saiz dengan resolusi 320×380 dan lapisan anti-sidik jari. Untuk perlindungan, ia dilengkapi dengan kaca tempered 2.5D dan rating IP68 untuk tahan habuk dan air. Selain itu, jam tangan ini dilengkapi dengan Bluetooth 5.2 serta pembesar suara dan mikrofon terbina untuk membolehkan panggilan telefon melalui peranti ini.

Dari segi kesihatan dan kecergasan, jam tangan pintar ini menyokong pemantauan 24 jam bagi kadar jantung, tahap oksigen darah, dan tekanan, bersama dengan pemantauan tidur dan kitar haid. Ia juga menawarkan lebih dari 120 mod sukan dengan pengesanan automatik enam aktiviti. Dari segi bateri, jenama tersebut mengatakan ia boleh bertahan sehingga 11 hari dengan penggunaan biasa dan boleh diperpanjang hingga 26 hari dengan mod penjimat bateri.

Bip 5 Unity datang dalam dua pilihan warna dan dijual pada harga RM289, tetapi anda boleh mendapatkannya pada harga RM279 sebagai sebahagian daripada promosi pelancarannya sehingga 3 Mei. Ia kini boleh didapati di kedai Shopee syarikat dan akan tersedia untuk pembelian melalui kedai Lazada dan TikTok pada 4 Mei seterusnya.

(Sumber: Amazfit)Source link

Leave a Reply