Acer Swift Go 14 Kini Boleh Didapati di MalaysiaAcer Malaysia baru-baru ini mengumumkan ketersediaan model terkini Swift Go 14 laptop mereka. Berbanding dengan model tahun lalu, model yang dikemaskini kini dilengkapi dengan prosesor terbaru Intel dari siri Meteor Lake Core Ultra (CU) dan grafik ARC.

Secara khusus, pengguna akan mempunyai pilihan antara CPU CU 5, CU 7, atau CU 9, hingga 32GB RAM LPDDR5X, dan hingga 1TB penyimpanan SSD PCIe 4.0. Untuk paparannya, Swift Go 14 dipasang dengan panel OLED WQXGA+ 14-inci yang mempunyai kecerahan puncak 500-nit dan ruang warna DCI-P3 100%. Perlu diingat bahawa terdapat dua resolusi, iaitu WUXGA (1920 x 1200) dan WQXGA+ (2880 x 1800), yang terakhir adalah panel premium dengan kadar segar 90Hz tetapi bukan kapasitif sentuh, manakala yang pertama menyokong multi-sentuh 10 titik.

Untuk sambungannya, Swift Go 14 dilengkapi dengan dua port Thunderbolt 4, satu port USB-A, satu port HDMI 2.1, dan pembaca kad microSD. Untuk sambungan tanpa wayar, laptop ini menyokong Wi-Fi 7. Semuanya ini, dalam pakej dan faktor bentuk 14-inci yang mempunyai berat 1.32kg.

Acer Swift Go 14 baru sudah tersedia di semua penjual berlesen dan dijual dengan harga SRP permulaan RM3,899. Ia akan tersedia dalam dua warna: Frost Blue dan Pure Silver. Dalam pada itu, Acer mengadakan promosi pelancaran untuk laptop ini, memberikan diskaun sehingga RM200 untuk semua SKU yang tersedia, dari sekarang sehingga 28 April. Selain itu, pengguna yang membeli laptop ini dalam tempoh ini akan diberikan sebuah tetikus tanpa wayar rekaan Porsche bernilai RM399 secara percuma, selagi stok masih ada. Jangan lupa follow kami di Instagram, Facebook, Twitter, atau Telegram untuk mendapatkan lebih kemaskini dan berita terkini.Source link

Leave a Reply