12 Orang Cedera Apabila Penerbangan Qatar Airways Terkena Hempasan Udara Terbimbang.


Duabelas orang yang sedang dalam perjalanan dengan penerbangan Qatar Airways dari Doha ke Ireland telah cedera semasa mengalami kepungan turbulence, kata Lapangan Terbang Dublin pada hari Ahad (26 Mei), menambahkan bahawa pesawat mendarat dengan selamat dan seperti yang dijadualkan.

Penerbangan QR017, sebuah Boeing 787 Dreamliner, mendarat sebentar sebelum pukul 1 petang waktu Dublin (1200 GMT), kata lapangan terbang tersebut.

“Semasa mendarat, pesawat disambut oleh perkhidmatan kecemasan, termasuk Polis Lapangan Terbang dan jabatan Pemadam dan Penyelamat kita, disebabkan oleh 6 penumpang dan 6 kru (jumlah 12) yang melapor kecederaan selepas pesawat mengalami turbulence semasa di udara di atas Turki,” kata Lapangan Terbang Dublin dalam satu kenyataan.

Pengacara Ireland RTE, merujuk kepada penumpang yang tiba di Lapangan Terbang Dublin, mengatakan bahawa kejadian itu berlaku kurang dari 20 saat dan berlaku semasa perkhidmatan makanan dan minuman.

Qatar Airways berkata dalam satu kenyataan bahawa “jumlah kecil” penumpang dan kru mendapat kecederaan kecil semasa penerbangan dan sedang menerima perubatan.

Syarikat penerbangan itu tidak secara langsung mengomentari turbulence tersebut, tetapi berkata bahawa perkara itu sedang disiasat secara dalaman.Source link

Leave a Reply